Pàgines

dijous, 7 de març del 2024

Protagonistes Femenines en la literatura infantil i juvenil!


Amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, volem fer un homenatge als personatges femenins que també desfilen per les pàgines dels millors llibres per a infants i joves.

Les protagonistes d'aquests contes són personatges femenins amb molt de carisma, caràcter i personalitat. Aquestes protagonistes ens demostren que són molt capaces de fer grans coses.

Qui no coneix a: MATILDA, de Roald Dahl, ANNA DE LES TEULES VERDES, de Lucy Maud Montgomery, PIPPI de Astrid Lindgren... però ara cada vegada més trobem noves protagonistes femenines.

I nosaltres hem volgut veure tots els llibres i contes que tenim a la nostra biblioteca amb protagonista femenina...

A més de les biografies de dones importants de la història, també tenim llibres que ens expliquen que van fer algunes dones (com la Wagari, El desig de la Ruby, L'autobus de la Rosa, El llapis Màgic de la Malala...), còmics amb protagonistes femenines, col·leccions, però també hem descobert que tenim molts llibres i contes amb històries divertides protagonitzades per noies!!
I com cada any per celebrar aquest dia, també hem preparat un racó amb els llibres, revistes i contes que reivindiquen el rol femení dins de la societat i intenten fer desaparèixer els estereotips sexistes i la discriminació, per tal d’aconseguir un canvi de mentalitat i construir un món millor. 
La lectura de contes és una molt bona eina per conscienciar els infants, no només avui, si no durant tot el curs.I aquí us deixem una tria de llibres que fan referència a la igualtat de sexes, o als drets de les dones, al treball femení... d'anys anteriors. Si cliqueu al damunt veureu l'entrada que vam publicar al seu moment:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada