Pàgines

diumenge, 15 de març de 2015

ELS CONTES POPULARS

Un conte és una narració escrita en prosa, generalment breu.
Els orígens dels contes és difícil de situar i precisar. Se sap que la seva existència data de la antiguitat. En aquesta època, les narracions denominades contes explicaven situacions o fets que, per ignorància i desconeixement, només podien explicar-se de manera simbòlica i mítica.

Els contes tradicionals vénen de la tradició oral de cada cultura i acostumen a tenir elements meravellosos i a ensenyar una lliçó moral. També se'ls coneix com a contes de fades o conte popular.

AUTORS  IMPORTANTS DE CONTES TRADICIONALS:

CHARLES PERRAULT:
Va escriure contes per a divertir i entretindre als cortesans que més tard van ser adaptats per al públic infantil. Alguns d'aquests contes són: La Bella dorment, La Caputxeta Vermella, El Gat amb botes...

GERMANS GRIMM:
Van triar en les narracions orals populars una gran quantitat de relats, que recopilarien després en els seus contes: Blancaneus, Hansel i Grete, La Caputxeta Vermella, El Llop i les Set Cabrete...

HANS CHRISTIAN ANDERSEN: El vestit nou de l'emperador, La Sireneta, El soldadet de plom...

I D'ALTRES!!

Aquests dies a l'entrada de la biblioteca tenim una petita exposició de contes populars i una mostra d'algunes de les diferents versions del conte de la Caputxeta Vermella.

La Caputxeta Vermella és un conte popular europeu del que n'existeixen nombroses variants. Ha estat transcrita, entre d'altres, per Charles Perrault (Le Petit Chaperon Rouge) i els germans Grimm (Rotkäppchen).


L'ambientació l'han realitzat els nens i nenes de les classes de P-4 i P-5!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada