Pàgines

dimecres, 25 de gener de 2017

El flautista d'Hamelín


Pied Piper2.jpg

El flautista d'Hamelín és un conte popular alemany, recollit entre altres pels germans Grimm . La història ha estat àmpliament versionada.

Fa molt, molt de temps la ciutat d'Hamelin estava assetjada per una plaga de rates i els seus habitants ho havien provat tot per desfer-se'n sense èxit. Aleshores van cridar un músic amb una flauta màgica, qui va tocar i les rates, hipnotitzades, el van seguir fins al riu, on es van ofegar totes. Els ciutadans, però, no van pagar el flautista allò acordat, de manera que ell va tocar una altra cançó, aquest cop per emportar-se tots els nens de la ciutat  (menys un que era sord i va explicar als pares el que havia passat).
Les versions dissenteixen quant al final: uns contes afirmen que els ciutadans penedits van pagar el deute i els nens van tornar a casa seva, mentre que altres sostenen que els nens es van ofegar igual que les rates. Probablement el final positiu va ser afegit posteriorment.

Dons avui tots els nens del parvulari han anat al teatre a veure una versió moderna, desenfadada i amb cançons del Flautista d'Hamelin però abans a les classes han parlat i explicat aquest conte popular.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada