Pàgines

dimecres, 22 de novembre del 2023

Feliç dia de la Música!!

Com ja sabeu el dia 22 de novembre  celebrem santa Cecília i el Dia Mundial de la Música.
 La música juga un paper fonamental en l’educació dels nens i les nenes.

“La música és el gran unificador, una força increïble. És una cosa que les persones que difereixen en tot poden tenir en comú.” 
Aquesta idea de l’escriptora americana Sarah Dessen és una de les que compartien Núria Puyuelo i Laia Figueras quan van decidir crear Nanit, una editorial infantil amb molt sentit del ritme.

Nanit es dedica a crear contes infantils basats en lletres de cançons de grups catalans actuals com Txarango, Els Pets, Els Catarres, Els Amics de les Arts...

Tal com explica una de les seves creadores, “no reprodueixen la lletra de la cançó, sinó que adapten la lletra perquè els nens entenguin què vol dir i què vol transmetre”. El seu principal objectiu, de fet, és que les cançons catalanes populars puguin arribar als infants a través dels contes. 

En col·laboració amb els grups de música en qüestió, les dues directores converteixen les lletres de les cançons en contes per tal que els nens i nenes puguin fer-se-les seves, s’hi puguin sentir identificats  i que treballin sentiments o emocions que els més petits també viuen.

Aquí us deixem l'enllaç a l'Editorial Nanit on trobareu històries plenes de música...


(cliqueu a sobre de l'imatge per anar a la pàgina)


Un dels contes que podem trobar és aquest:


Compta amb mi és un conte preciós basat en la cançó de Txarango que representa un cant a l’amor incondicional, una oportunitat per dir als més petits (i no tan petits) que comptin amb nosaltres, que hi som i que volem escoltar-los. 


I A GAUDIR DELS LLIBRES I DE LA MÚSICA!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada