Pàgines

dilluns, 30 de gener de 2023

El Dia Internacional de la Pau i la No Violència

El 30 de gener és el Dia Internacional de la Pau i la No Violència. 


Aquest dia es commemora la mort de Mahatma Gandhi líder nacional i espiritual de l’Índia, assassinat a trets el 1948 per un integrista hindú i l'objectiu és l’educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau.

Els valors per la pau i el respecte s’han de treballar a diari, amb un dia no n’hi ha prou.
el RESPECTE, la TOLERÀNCIA, l’EMPATIA, la GENEROSITAT, la SOLIDARITAT, l’AMISTAT i l’AMOR han de ser valors i sentiments presents en el nostre dia a dia.

A l'escola podem aprofitar aquests dies per treballar amb els infants el tema de la Pau, la no violència, la resolució de conflictes i la convivència.



Hi ha molts recursos per treballar aquests valors que envolten la PAU (cançons, jocs cooperatius, treballs d'art, converses...), però els llibres i els contes no hi poden faltar en aquests recursos. Per tant, des de la comissió de biblioteca hem preparat un recull útil pel treball del respecte, la tolerància i l’amistat, en definitiva, pel treball de la pau.







I en aquest dia, us volem recomanar aquest llibre...

Del bonic poema “Podries” de la Joana Raspall sorgeix aquest gran llibre de l’editorial Tukatuka.

"El color de la pell, la llengua, el menjar, la roba, els jocs... tot podria ser diferent si haguéssim nascut en un altre lloc. Algunes coses podrien ser millors, altres pitjors, però sabem del cert que tots som éssers humans amb sentiments comuns i necessitats comunes, i que ningú no se salva de possibles desgràcies. És per aquesta raó que la solidaritat amb qui pateix la desgràcia, en qualsevol de les seves formes, hauria de ser el primer imperatiu de tothom.


Aquesta senzilla reflexió sobre la condició humana en forma de poema, dirigida a petits i a grans, és un homenatge emotiu a totes les persones que han hagut d’abandonar involuntàriament casa seva."

Aquest llibre està ple de respecte cap a les diferències i emoció.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada