Pàgines

diumenge, 20 de gener de 2019

Coneixem a la Rosa Parks...

Silei, Fabrizio
L’autobús de la Rosa
Granada: Barbara Fiore, cop. 2012

L’avi d’en Ben li regala una visita al Museu Henry Ford. Quan arriben en Ben es pensa que van a visitar un museu de cotxes però el que realment el seu avi li vol explicar és la història de la Rosa Parks i de com ell va ser testimoni d’un dels fets més importants de la història dels Estats Units, el que va iniciar el moviment pels drets civils.
Amb aquest àlbum il·lustrat hem apropat als nens i a les nenes de 6è a un troç d´historia i a conèixer a la Rosa Parks, que es va convertir en un important personatge històric quan l'1 de desembre del 1955, a la localitat de Montgomery (Alabama), no va obeir l'ordre d'un conductor d'autobús, d'asseure's a la part del darrere del vehicle per tal de deixar lloc per als blancs. Parks va seure a la primera filera de la part posterior de l'autobús, a la secció específicament indicada per als blancs. Per aquest motiu va ser arrestada, jutjada i sentenciada per la seva conducta.
Aquest llibre ens ha permès amb els més grans de l'escola iniciar una conversa per educar consciències, fomentar la tolerància, condemnar al racisme i donar importància a tots els petits gestos que són els que fan canviar les coses.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada